Alternatives al Sistema

Pensament plural, iniciatives ciutadanes, implicació i empoderament X un món habitable, una vida digna i un futur més just per a tothom

És el programa de nova engloba propostes i accions que plantegen altres formes d’entendre els models d’organització política, econòmica, financera, social, comunicativa, educativa i mediambiental, entre d’altres.

Es parteix de la idea que les institucions democràtiques tradicionals han deixat de representar els interessos de la majoria de la població, a escala nacional i internacional, per deixar-se segrestar pels interessos d’una minoria, concentrada en el sistema financer, que exerceix el seu despotisme sobre la majoria de la població i que precaritza les seves condicions de vida.

No estem en una època de canvis, sinó en un canvi d’època. La ciutadania i les comunitats tenim la capacitat i la responsabilitat d’actuar enfront de la crisi múltiple en què estem immersos. nova és conscient de l’aparició de noves pràctiques socials, polítiques i econòmiques, així com d’un despertar alliberador dels pobles, i afirma la sobirania natural de totes les persones a decidir el seu destí.

nova creu que la ciutadania insatisfeta amb l’actual sistema polític, econòmic i social ha d’activar-se i cercar noves formes de participació ciutadana, de denúncia i de creació de models alternatius. Alternatives al Sistema és un espai d’acció política ciutadana més enllà dels partits.

En aquests moments, els projectes en marxa són:

Cicle “Topies”. Alternatives reals i practicades.

A partir de gener de 2013, i fins al mes de març, es celebrarà tres dijous al mes (17 i 31 de gener, 7,14 i 21 de febrer, 7,14 i 21 de març) el Cicle de Topies. Una activitat pensada com a espai de trobada entre organitzacions i persones individuals que, a diferents escales, estan fent transicions cap a un món habitable per a tothom. La idea es que el cicle puga servir per compartir experiències i connectar idees, persones, projectes.

Consens de Barcelona

Des del 2008 nova construeix, amb la col·laboració d’altres entitats, el Consens de Barcelona, una iniciativa que aplega gairebé 250 experts de tot el món per promoure una transformació gradual del model econòmic, polític i social imperant. Es tracta d’una iniciativa que bé podria ser un dels camins a seguir pels milers d’“indignats” a dins i a fora de les nostres fronteres.

Tags: , , , ,

One Response to Alternatives al Sistema

  1. “Aquestes accions completament fora del Dret Internacional són inadmissibles” | Nova on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 09Tue, 21 Aug 2012 09:25:23 +000023.

    […] Alternatives al Sistema […]

Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories