Consens de Barcelona

Des del 2008 nova construeix, amb la col·laboració d’altres entitats, el Consens de Barcelona, una iniciativa que aplega gairebé 250 pensadors i líders de moviments socials de tot el món per promoure una transformació gradual del model econòmic, polític i social imperant. Es tracta d’una iniciativa que bé podria ser un dels camins a seguir pels milers d’“indignats” a dins i a fora de les nostres fronteres.

Els ciutadans catalans fa mesos que han començat a entendre quin és el sistema econòmic en què viuen, un sistema que quan s’entén pot fer indignar a qui creu en la justícia social i la democràcia. Però, tot i que ara la societat com a conjunt comença a reivindicar un altre model socioeconòmic i polític, ja fa anys que diverses ONG, grups i associacions ideen formes per transformar l’actual sistema capitalista.

El Consens de Barcelona proposa un nou contracte social, polític i econòmic, amb la participació de la ciutadania i les comunitats, amb els governs, les institucions i les empreses que es vulguin implicar, en els diferents territoris, per construir una alternativa al Consens de Washington, un consens creat fa tres dècades per promoure una globalització neoliberal en l’economia mundial.

El resultat ha estat la Declaració del Consens de Barcelona, que es va aprovar el passat mes de maig i que crida als ciutadans i associacions a posar en marxa Plans de Transició per canviar l’actual model socioeconòmic. Entre les personalitats que participen en el Consens es troben Federico Mayor Zaragoza, Vandana Shiva, Susan George, Adolfo Pérez Esquivel, Samir Amin, Walden Bello i Shirin Ebadi.

La Declaració fa una crida a tothom perquè assumeixin lliurement i conscientment el compromís d’establir Plans de Transició en els seus territoris i àmbits d’influència. La idea és que, a poc a poc, mitjançant aquests plans concrets i que persegueixen resultats reals a la vida diària, es vagi transformant el sistema actual.

ENTRA  a la web del Consens de Barcelona per saber-ne més!!!!

3 Responses to Consens de Barcelona

  1. Anabell Castañeda on %d 24UTC %B 24UTC %Y at %H:%M 07Sat, 24 Sep 2011 19:05:03 +000003.

    El término y el significado de una economía basada en recursos se originó por Jacque Fresco. Se trata de un enfoque holístico sistema socio-económico en el que todos los bienes y servicios están disponibles sin el uso de dinero, créditos, trueque o cualquier otro sistema de la deuda o servidumbre. Todos los recursos se convierten en patrimonio común de todos los habitantes, no sólo unos pocos elegidos. La premisa en que se basa este sistema es que la Tierra es abundante con recursos abundantes, nuestra práctica de racionar los recursos a través de métodos monetarios es irrelevante y contraproducente para nuestra supervivencia. La sociedad moderna tiene acceso a una tecnología muy avanzada y puede hacer que la atención la disponibilidad de alimentos, ropa, vivienda y atención médica; actualizar nuestro sistema educativo, y desarrollar una fuente ilimitada de energía renovable y no contaminante de energía. Mediante el suministro de una economía eficiente diseñada, todo el mundo puede disfrutar de un nivel de vida muy alto con todas las comodidades de una sociedad de alta tecnología. Una economía basada en recursos utilizaría los recursos existentes de la tierra y el mar, el equipo físico, plantas industriales, etc para mejorar la vida de la población total. En una economía basada en recursos en lugar de dinero.

  2. Manual per fer un Pla de Transició (Nova, Innovació Social) « cooppamapam on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 08Wed, 21 Mar 2012 08:26:06 +000006.

    […] AL SISTEMA. nova està elaborant des del 2008 el Consens de Barcelona que, amb la col·laboració d’altres organitzacions i la participació de 250 acadèmics i líders […]

  3. Declaració 1.0 del Consens de Barcelona (amb enllaç per descarregar) « cooppamapam on %d 21UTC %B 21UTC %Y at %H:%M 08Wed, 21 Mar 2012 08:30:46 +000046.

    […] les propostes del Consens de Barcelona i les activitats que les posen progressivament en pràctica, pretenem fer possible en pocs anys, el […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


Projectes i campanyes

BC
delibera

Iniciatives socials

EducarxTransformar

Educar per Transformar

Mai més una bombolla

Mai més una bombolla

Vídeo destacat

Compareixença d'Ada Colau al Congrés dels DiputatsQuè fem

Col·laborem amb


Categories